Over ons

Over

Noord-IX: We connect the North

Reguliere internetverbindingen leveren vaak niet meer de capaciteit en betrouwbaarheid waar jouw processen om vragen. Noord-IX biedt je een hele range aan mogelijkheden om ongestoord én veilig data uit te wisselen: via de cloud, een Closed User Group of peering.

Eén opstappunt en de wereld ligt voor je open

De kracht van Noord-IX? Wij bieden je één poort waarmee je verbinding legt met klanten, leveranciers en gebruikers. Eén-op-één, in een eigen netwerk of via de cloud. Noord-IX stelt je hiermee in staat om grote hoeveelheden data uit te wisselen: passend bij jouw vraag en de eisen die jij stelt.

Jouw poort naar de rest van Nederland

Met Noord-IX maak je onderdeel uit van het data-ecosysteem van het Noorden. En omdat Noord-IX in verbinding staat met andere Data-Exchanges, is de Noord-IX jouw poort naar de rest van Nederland en daarbuiten.

Noord-IX . Powered by DDFR

Noord-IX is een initiatief van DDFR. Dé kennispartner in Noord-Nederland op het gebied van IT-infra en cybersecurity. DDFR ontwerpt, bouwt en beheert ruim twintig jaar netwerken voor bedrijven en organisaties in Noord-Nederland. De komst van Noord-IX past bij de groeiende vraag die wij in onze regio zien naar snellere, veiligere manieren van data-exchange.

Noord-IX Locaties

Je vindt de infrastructuur van Noord-IX in verschillende datacenters in Noord-Nederland en daar buiten. Hiermee is Noord-IX jouw poort naar de rest van Nederland en daarbuiten. Op elke site en elke locatie bieden we dezelfde diensten.

  • Leeuwarden – DCF1
  • Leeuwarden – DCF2
  • Amsterdam – NIKhef
  • Schiphol-Rijk / Oudemeer: Northc

Meer weten over de mogelijkheden van Noord-IX?

Wat we bieden

Voor wie

Industrie & groot MKB

Werken in de cloud, data uitwisselen met leveranciers, opdrachtgevers of business-partners? Met de Noord-IX zorg je voor betrouwbare, snelle en veilige dataverbindingen. Jouw eigen afgeschermde ‘fast lane’ waarop je ongestoord data kunt uitwisselen.


Overheden

Als gemeente, provincie of waterschap is data-uitwisseling key voor allerlei –kritische – bedrijfsprocessen. Met de Noord-IX poort beschik je over een platform dat je verschillende connectiviteitsoplossingen biedt om data veilig, snel en betrouwbaar van A naar B te brengen.


Sociaal Domein

Dagelijks wissel je gevoelige data uit met (zorg)partners, opdrachtgevers en leveranciers. Dit wil je zorgvuldig en veilig doen. Met Noord-IX beschik je over een platform dat oplossingen biedt voor jouw datavraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan een Closed User Group Sociaal Domein.

Gebruik maken van Noord-IX?

Aanmelden